Battle against melanoma - The role of host microenvironment on metastatic melanoma development and treatment

CRTD Postdoc Seminar

Date:30.01.2015, 16:00 - 17:00
Speaker: Dagmar Kulms, Marion Mai (Postdoc)
Location: CRTD, auditorium left

Reaching the metastatic progression stadium most patients suffering from malignant melanoma will die from the aggressive cancer. Melanoma metastasis spread throughout the body and settle in specific organs, namely liver, lung and brain. Therapeutic susceptibility differs depending on the metastasis host tissue even if the metastases derive from the identical primary tumor, showing the worst prognosis for brain metastasis. Hence, we want to understand the role of the associated stroma/microenvironment on the therapeutic outcome for melanoma metastasis.

Double Conference on Program of Early Mammalian Development and Systems Biology of Stem Cells

Date:08.03.2015, 16:00 - 12.03.2015, 12:00
Location: Oberstdorf-Haus, Oberstdorf, Germany
Host: Francis Stewart, Andreas Beyer, Edith Heard, Austin Smith

Program of Early Mammalian Development (08-11 March) and Systems Biology of Stem Cells (10-12 March) are the two overlapping conferences with two joint sessions organized by the EU-funded SyBoSS project. A large number of excellent speakers has followed our invitation to winterly Oberstdorf, the most southern village in Germany. Among them will be:
Adrian Bird, Déborah Bourc'his, Anne Ferguson-Smith, Kat Hadjantonakis, Petra Hajkova, Hitoshi Niwa, Mitinori Saitou, Jörn Walter, Raja Jothi, Nevan Krogran, Bo Torben Porse, Mike Rudnicki, Timm Schroeder and many more.

For more information see here: http://syboss.eu/oberstdorf

More speakers will be selected from abstracts.

Here you can download the poster

Register now!

BIOTEC Green Seminar 20.03.2015

Date:20.03.2015, 11:00 - 12:00